اهمیت برنامه ریزی منابع در پروژه
جهت پی بردن به اهمیت برنامه ریزی منابع میبایست درک درستی از مفهوم منابع داشته باشیم :
منابع ( Resource) : به مجموعه ای از امکانات و وسایلی میگویند که باعث میشوند ، فعالیت ها ( Task) کار خودشونو رو شروع کنند و به اتمام برسانند .
به عنوان مثال : آیا فعالیت گودبرداری میتواند بدون لودر انجام بشود ؟ قطعا خیر در این مثال گودبرداری فعالیت است و لودر نیز منبع آن به حساب می آید .
از زاویه دیگر اهمیت منابع را درک کنیم :
- منابع مستقیما بر روی کار فعالیت تاثیرگذار است :
تصور کنید فعالیت گودبرداری با یک دستگاه لودر 15 روز زمان میبرد ، حال اگر منبع لودر را از یک دستگاه به دو دستگاه لودر افزایش دهیم و همزمان این دو منبع روی فعالیت کار کنند آیا زمان فعالیت تغییری خواهد کرد ؟ قطعا بله تا جاییکه در خوشبینانه ترین حالت زمان 15 روز میتواند به 7.5 روز کاهش یابد
فعالیت گودبرداری : با یک دستگاه لودر 15 روز کار
فعالیت گودبرداری : با دو دستگاه لودر 7.5 روز کار
- منابع میتوانند مستقیم و غیر مستقیم برروی هزینه های پروژه نیز تاثیر بگذارند:
تصور کنید : شما بعنوان پیمانکار قرارداد پیمانکاری را در خصوص اجرای فعالیت گودبرداری با کارفرمایتان امضا کرده اید و پس از گذشت مدت زمانی از شروع کار متوجه شده اید که ادامه این روند یعنی با یک لودر کارکردن ، ممکن است فعالیت فوق زمان بیشتری را برای اجرا نیاز داشته باشد و در تاریخ مورد نظر فعالیت خاتمه نمی باید از طرفی با تاخیر افتادن فعالیت مطابق قرارداد ، شما بعنوان پیمانکار دچار جریمه های تاخیر و ضرر های مالی خواهید شد درصورتیکه اگر هزینه میکردید و منابع را به 2 دستگاه لودر افزایش می دادید از لحاظ هزینه ای در مقابل جریمه های قراردادی تون به نفع شما می بودپس منابع میتواند روی هزینه های پروژه به صورت مسقیم و غیرمستقیم تاثیرگذار باشد .
چرا باید منابع را در پروژه برنامه ریزی کنیم :
با استفاده از این نمودار چرخه کامل اهمیت برنامه ریزی منابع در پروژه را درک میکنیم: