انواع فعالیت ( Task) در پروژه
فعالیت ها ( Task ) :
مجموعه کارهای هستند که برای رسیدن به اهداف پروژه ، باید انجام بشوند .
بعنوان مثال : برای رسیدن به هدف ساخت آپارتمان مسکونی ، فرآیندهای گرفتن مجوز های ساخت ، تخریب ، گودبرداری و … تا اینکه ساختمان به بهره برداری برسد کلیه کارهایی که انجام میپذیرد را فعالیت یا Task می نامیم .
فعالیت ها ( Task ) به 2 عامل وابسته هستند : (در واقعیت بدون در نظر گرفتن این واحد ها ، معنا ندارند)
- طول مدت زمان انجام کار فعالیت چقدر است ؟ ( زمان یا Duration)
مثال : برای فعالیت خاکبرداری ، چند ساعت یا چند روز یا چند ماه زمان میبرد تا فعالیت خاکبرداری کامل انجام شود
- این کارها یا فعالیت ها توسط چه افراد یا ماشین آلات و تجهیزاتی میخواهد انجام بپذیرد ؟ ( منابع یا Resource)
مثال : فعالیت خاکبرداری ما توسط چه افرادی ؟ چه تعداد نفراتی ؟ با چه هزینه ای ؟ با چه تعداد ماشین آلات و تجهیزاتی میخواد در زمان مقرر خاتمه یابد
انواع فعالیت ها در نرم افزار Project را بیاموزیم :
- 1 ) فعالیت مادر (Summary Task )
- 2 ) زیر فعالیت ( Sub Task )
- 3 ) فعالیت های گاهی یا مایلستون ( Milestone )
فعالیت مادر ( Summary Task ) و زیر فعالیت ( Sub Task ) :
برای درک بهتر برگردیم به مثال پروژه ساختمان آپارتمان : همانطور که میدانید پروژه ما شامل فعالیت های مختلف به لحاظ حجم کار و با زمانبندی های مختلف میباشد .
به عنوان مثال : عملیات اجرای فونداسیون بعنوان فعالیت مادر ( Summary Task ) شناخته میشود و مجموعه فعالیت های زیر مجموعه آن یعنی عملیات تسطیح و رگلاژ کف گود ، اجرای بتن مگر ، اجرای آرماتوربندی فونداسیون ، اجرا قالب بندی ، اجرای کف ستون ها ، و در انتها بتن ریزی فونداسیون و … را زیرفعالیت ( Sub Task ) می نامیم .
مزایا این کار چیست ؟
درحقیقت از آنجاییکه تعداد فعالیت ها در پروژه زیاد میباشد ، وارد نمودن آنها در نرم افزار Project یا MSP با توجه ارتباط تنگاتنگی که باهم دارند حائز اهمیت میباشد از اینرو به منظور ساماندهیِ گروهی فعالیت ها ، استفاده از فعالیت های مادر میتواند امری کاربردی باشد .
با این کار شما و ذینفعان پروژه میتوانید به راحتی پروژه هایتان را به فازبندی های مشخص تبدیل کنید و هم دید وسیع تری نسبت به بررسی تمام جوانب کار داشته باشید و هم درگیر کارهای غیراصلی و فرعی نشوید .
بطور کلی نرم افزار Project با ایجاد تورفتگی و برآمدگی در دل فعالیت ها (Task ) به فعالیت های شما نظم میدهد .
در کل مجموعه فازبندی فعالیت ها را با نام فعالیت مادر ( Summary Task ) و مجموعه فعالیت های زیرمجموعه اش را Sub Task می نامیم .
فعالیت های گاهی یا مایلستون ( Milestone ) :
مایلستون به معنای “مایل شمار ” است دقیقا مثل تابلو های رانندگی کنار جاده که نقش یادآوری و جنبه هشداری دارد .
در تعریف فعالیت گفتیم فعالیت ، کاری است که توسط 2 عامل زمان و همچنین منابع معنا پیدا میکند، اما فعالیت مایلستون درسته که یک فعالیت است اما صرفا میخواهد یک رویداد را مثل جلسه کارگاهی در فلان تاریخ ، یا رسیدن به اتمام یا تکمیل یک فاز کاری پروژه را به شما گوشزد کند پس برخلاف فعالیت مادر و زیر فعالیت ها ، مایلستون ها دارای زمان نمیاشند و زمان آن صفر است .